Társasjáték-élményekről hosszan és röviden.

Fakockák és minik

Fakockák és minik

Interjú Alan R. Moonnal, a Ticket to Ride atyjával

Év végén érkezik a Ticket to Ride: Europe évfordulós kiadása

2020. augusztus 25. - sarruken

Két hete, az online Gen Con alkalmával készült egy interjú, amelyben Alan R. Moon, a Ticket to Ride sorozat tervezője, Adrien Martinot, a Days of Wonder kiadó vezetője és Yann Corno, az Asmodee Digital technológiai atyaúristene válaszoltak az előre beküldött kérdésekre. Ezekből szemezgettem ki a szerintem legérdekesebbeket.

adrien.JPG

Melyik a kedvenc Ticket to Ride térképed? 

Alan R. Moon: Svájc a sok menetjegy és egymás akadályozásának lehetősége miatt.

Mely országokban a legnépszerűbb a Ticket to Ride az Egyesült Államokon és Németországon kívül?

Adrien Martinot: Hollandiában, Dániában, Svédországban, illetve Lengyelországban.

Mennyire jelent kihívást az egyre újabb és újabb térképek megtervezése?

Alan R. Moon: Egyre kevésbé, mióta nem papíron, hanem számítógépen tervezem őket. A legbonyolultabb egyértelműen a United Kingdom (Map Collection: Volume 5) volt a megfelelő egyensúly megtalálása miatt. A többi új térképet viszonylag egyszerű megtervezni, kivéve a város sorozat tagjait (New York, London, Amsterdam), mert ott mindig ki kell találni valami új apróságot, ami tematikailag illeszkedik az adott helyszínhez. Azt azért hozzátenném, hogy dolgozom egy olyan Ticket to Ride-on, ami még a United Kingdomnál is bonyolultabb lesz.

Mi alapján választjátok ki a következő térképeket?

Alan R. Moon: Van, amikor szimplán üzleti okokból, de van olyan is, hogy egy konkrét ötletet szeretnénk megvalósítani, ami egy adott országhoz kapcsolódik.

Adrien Martinot: Emellett előfordul az is, hogy egy országot kizárólag az alakja miatt választunk - egyszerűen jól passzol a játéktáblára (Japán mellé így került Olaszország a Map Collection: Volume 7-ben).

Mi lesz a következő új térkép?

Alan R. Moon: Jövőre fog érkezni a Map Collection: Volume 8 két újabb térképpel.

Sokan szeretnék megvenni a ma már nagyon nehezen beszerezhető tizedik évfordulós kiadást. Számíthatunk ennek az újra kiadására a közeljövőben?

Adrien Martinot: Erre nem, azt azonban megígérhetem, hogy a jövő év elején érkezik a Ticket to Ride: Europe hasonlóan szép évfordulós kiadása.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fakockakesminik.blog.hu/api/trackback/id/tr9416118334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása