Társasjáték-élményekről hosszan és röviden.

Fakockák és minik

Fakockák és minik

Társasjáték-hírek, 2020.04.02.

2020. április 02. - sarruken

Új játék készül a Mars Terraformálását megalkotó FryxGames boszorkánykonyhájában

 

angelfury1.jpg

A FryxGames legújabb hírleveléből kiderül, hogy a Terraforming Mars-al gyorsan világhírűvé vált csapat új játékkal készül meghódítani a társasrajongók szívét: az Angel Fury-val. Jelenleg nem sok mindent lehet tudni a játékról:

  • Szerzője nem a Terraforming Marsot megalkotó Jacob Fryxelius, hanem testvére, Daniel Fryxelius, akinek a nevéhez eddig csak a kevésbé ismert Fleets: The Pleiad Conflict és a Wilderness kötődik.
  • A játék egy áramvonalasított harci játék lesz, ami az ígéretek szerint kevesebb, mint 2 óra alatt befejeződik.
  • A fő mechanizmusok a pakliépítés és a területfoglalás (area control), de fontos megemlíteni a frakciók aszimmetriáját is.
  • A dobozban 100 démon és 100 angyal minifigura fogja várni hobbifestő gazdáit.
  • Nemsokára érkezik Kickstarterre!

angelfuri2.png

 

Újranyomják a 2012-es év egyik rejtett gyöngyszemét, a Ginkgopolist

 

gink1.jpg

Habár nem mondható túlontúl közismert és népszerű játéknak, ínyenc körökben a mai napig sokan nagyon szeretik a Ginkgopolist. Ehhez talán hozzájárul relatív beszerezhetetlensége is, ami miatt sokszoros áron keltek el a játék példányai. Ennek azonban hamarosan vége, ugyanis a kiadó, a Pearl Games Facebook-csatornáján bejelentette, hogy hamarosan érkezik a változatlan újranyomás. Kíváncsi vagyok, milyen hatással lesz mindez a játék népszerűségére:)

Maga a játék egyébként egy érdekes elegye a szimultán akcióválasztásnak, a lapkalehelyezésnek és az erőforrás-menedzsmentnek. Valamikor a megjelenés környékén játszottam vele egyetlen alkalommal, talán most lesz rá lehetőségem újra.

gink2.jpg

 

 Újabb képek és infók láttak napvilágot a Steampunk Rally Fusionről

 

stf3.jpg

A Kickstarterre hamarosan megérkező, önállóan is játszható kiegészítőről publikált újabb képeket és infókat a kiadó, a Roxley Games. Ezekből kiderül, hogy az új, negyedik kockatípus, a Fusion mellett lesznek eseménykártyák, új alkatrészek és titkos projektkártyák is a játékban. Alig várom, hogy végigolvashassam a szabályt!

stf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fakockakesminik.blog.hu/api/trackback/id/tr7615582100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása