Társasjáték-élményekről hosszan és röviden.

Fakockák és minik

Fakockák és minik

Kellékek

Mivel fessünk minit?

2020. február 11. - Super65

Pár szó azokról a kellékekről amikre szükség lehet, ha pingálásra adjuk a fejünket.
- régebbi cikkeimben, itt a blogon találhatsz több infót "szakszavakról"

Kell mini. :) Szerencsére jobbnál jobb játékok jelennek meg tele részletgazdag figurákkal. CMON kiadótól Arcadia Quest ha cuki nagyfejű babákat akarunk festeni, Zombicide ha vérre vágyunk annyi Descent, hogy sose fogy el, ha DnD vonalon indulnánk el... a sor végtelen. 
kb 8000-30000 ft játéktól függően

Kell alapozó. Citadeltől egy flakon fehér és/vagy szürke spray amit én használok. Gyorsabb mintha ecsettel pepecselnék. Pár fújás az erkélyen, arra ügyelve, hogy semmiképpen se vastagon üljön rá a festék!
kb 4300 ft/flakon

Kell festék. Én főleg Citadelt használok, de van Army Painter is a polcomon. Ezt mindenki döntse el magának. Amire érdemes figyelni, hogy a Citadel festékek egy tégelyben jönnek, amit én áttöltöttem patikában kapható ( köszi a tippet Laci)  szemcseppentő flakonokba és tettem beléjük pár acélgolyót is hogy könnyebb legyen felrázni. 
Vannak festékek alapszíneket felvinni.
Vannak külön shade-elni valók. Ebből jó ha van egy fekete, egy barna és egy flesh shade a bőrszínnek kezdetben.
Vannak Contrast festékek, amik egyszerre akarnak alapszínek és shade is lenni. Működik is, de nézz róluk videót, hogy értsd miről beszélek.
Vannak fémes festékek, abból is érdemes szerezni egy ezüstöt meg egy aranyat kezdetben.
Nem térek ki mindenféle festékre, mert felesleges lenne. Ha kérdésed van írj egy kommentet.
kb huhhh... vannak kezdőkészletek is... sztem 15000 ftért már össze lehet válogatni egy kezdőszettet

img_1681.jpg

Kell wet palette. Ez mire jó? Egy olyan felület amin tudunk színeket kikeverni, nem szárad ki, sőt még később is dolgozhatunk vele. Az a szürke cucc ott balra a festékcseppekkel. Ebből vehetünk a neten olyat amiben már van szivacs és adnak hozzá speciális papírt is. https://www.redgrassgames.com/
Ez nem a reklám helye, jutalékot sem kapok, de nagyon jó termék és ajánlom.
De elkészíthetjük mi magunk is otthon. Kell egy alacsony peremű légmentesen zárható kajatartó doboz, bele kell  tenni 3-4 réteg papírtörlőt majd ezt bevizezni, rá egy nem viaszos sütöpapirt és kész. 
ez nem drága ha otthon összetákolod

Kell lámpa. Hidegfényű, ha akarod akkor nagyítós. Eleinte fura megszokni, de sztem sokat segít. 
kb 15000-25000 ft a nagyítós lámpa

img_1684.jpg

Kell ecset. Mint a festékből ebből is széles a kínálat. Mindenki válasszon olyat, amit szeretne és a pénztárcája megenged. Én a legelején egy Army Painter kezdőszettet ajánlok. Az a fehér ott. Van benne egy drybrushnak. A laposfejű. Egy alapszíneknek és egy nagyon vékony a részleteknek. 
A képen láthattok még egy Winsor and Newton Series 7 mini ecsetet. Attól mini, hogy rövidebb a szőre. Elvileg ez az ecsetek szent grálja... sokáig én is istenítettem, de már inkább választanám az olcsóbb, de sztem jobb Rosemary and Co ecseteket. Abból is a Series 8. Nem árt egy 0-ás és 2-es. 
kb 4900 ft az Army Painter kezdőszett, a márkásabbak már egyenként kerülnek ennyibe

Jó ha van egy szappan. Itthon nem nagyon kapható, de a Master Brush Cleaner hasznos dolog, megéri ebayről rendelni. Kb örökre elég egy ilyen tégely.
kb 8000 ft ebayen

Kell egy bögre. Amiben lemosod az ecsetet két szín között. Fontos hogy SOHA ne dobd bele az ecsetet hogy majd kiázik belőle a festék! Meg fog hajlani a szőre és csak kanyarban tudsz majd festeni vele. 

Kell lakk. Amikor kész vagy érdemes lakkal lefújni vékonyan a miniket. Választhatsz matt vagy fényes lakkot. De mattot válassz!
kb 3800 ft

ha még vmi eszembe jut bővítem a cikket...

A bejegyzés trackback címe:

https://fakockakesminik.blog.hu/api/trackback/id/tr3415468992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása