Társasjáték-élményekről hosszan és röviden.

Fakockák és minik

Fakockák és minik

Egy történet besurranó tolvajokról, akik esnek kelnek...

Clank! Legacy ismertető - Spoiler Free

2020. június 12. - Super65

Ketten üldögéltünk a Cég várójában. Idegesen tördeltük a kezünket, de nem az elöttünk álló kalandok sokasága és veszélyek forrása miatt gyöngyözött a homlokunk, bár ha eszembe jut az a nyomorult sárkány aki uralja a vidéket kiráz a hideg, hanem hogy vajon méltóak vagyunk-e ahhoz, hogy felbéreljenek bennünket. Bekerülni ide egyet jelent a hírnévvel és meggazdagodással. A Főnök ránk nézett és annyit mondott "Irány a vadon, hozzatok kincseket és meglátjuk milyen fából faragtak."

A főhadiszállásunk egy lepukkant kis viskó, felszerelésünk egy pár túrabakancs és néhány nyersanyag...

a játékban mindenki 10 lappal indul. 6 lap skill pontokat ad, amiket majd a piacon lévő 6 kártyából választva költhetünk el, 2 lap mozgást tesz lehetővé, 2 lap pedig saját esetlenségünket jelzi, ami miatt zaj tokeneket generálunk. Ezekből a kártyákból húzunk 5-öt és költjük el lehetőségeink szerint.

clank.jpg

Nekilódulunk a vadonnak. Én már ahogy áthaladok a város melletti kis hídon pofára esek és hangosan káromkodok. Szerencsére mellém szegődik egy társ, aki képes egyik lábát a másik elé tenni - nem mint én - és jártas a kardforgatásban is. 

minden körben lehetőségünk van új kártyák beszerzésére, ha elengedő skillponttal rendelkezünk. vannak kártyák amik több skillpontot adnak, van amelyiken kis kard ikonok vannak, hogy megvívjunk az ellenfeleinkkel, akad olyan, amin bakancs van, hogy többet léphessünk és egyéb extra képességek is mint pld húzhatunk még 1-2 lapot vagy kapunk pár aranyat, amit a városban elkölthetünk.

Elértem az erdő szélét. Itt meg kell pihennem pedig bírnám még a tempót. Sebaj kifújom magam, szerzek egy gyógyitalt és jót röhögök a másik kalandoron, aki ha jól hallom arccal szaladt bele egy méhkasba és iszonyat lármát csap. 

a játékostábla egy szerteágazó labirintus, rajta erdőkkel, - ahol meg kell állnunk akármennyi mozgáskártyánk is maradt -, városokkal, varázstornyokkal, kastélyokkal. amikor kezünkbe kerül a zaj kártya egy a csapatunk szinével megegyező kockát kell tennünk a megfelelő mezőre, ami majd bekerül a Sárkány zsákba 28 fekete semleges kocka és a játékostársaink zaj tokenjei mellé. ha pedig a piacra felhúzunk egy olyan lapot, amin a sárkány feje díszeleg, akkor a felgyűlt zajtokenek bekerülnek a zsákba és vakon kihúzunk belőle párat. ha a játék során 10 saját kocka előkerül, akkor KO és kiesünk a kalandból. szerencsére lehet gyógyulni néha, de ne legyenek illúzióink, ha túl messzire merészkedünk, túl sokáig kóborlunk a sárkány meg fog hallani minket és game over.

A küldetésem nem bonyolult. Bemenni, elcsenni egy varázstárgyat, lehetőleg vmi értékeset és visszavinni a Cégnek. Csak ne csörömplönék annyit. 

Legacy játék révén gyakran találkozunk olyan mezővel, ahol a Book of Secret játékvezérlő könyvhöz kell nyúlnunk és felolvasnunk egy történetet. ez általában válaszút elé állítja a játékost, behoz egy új szabályt, új kártyákat, mini küldetést, módosítja a világtérképet. rengeteg matrica, titkos tokenek és egyéb nyalánkságok jönnek a játékkal, amiket élmény felfedezni. persze amikor arra kér a játék, hogy tépjünk szét pár kártyát könnyen meghűl a vér az ereinkben...

Felmarkoltam egy igen értékesnek látszó tárgyat. Azt hiszem ez megteszi. Ha ezt visszaviszem tuti enyém a meló és elismerik képességeim. Az egyetlen dolog, ami aggaszt, hogy már alig élek. Ennek a szemét sárkánynak nem tudom mekkora fülei vannak, de valahogy állandóan megtalál, akárhol is lapulok. Mindegy. Csak ebből az erdőből kerüljek ki, csak a város szélére jussak el...

az első pár mező a kalandtérképen még a város része és ha ott leheljük ki a lelkünket akkor bonusz pontot nem, de legalább az eddig összeszedett pontjainkat megtarthatjuk. ha a halál a vadonban ér utól akkor 0 pont a jutalmunk erre a játékra. push your luck a lehető legizgalmasabb fajtából. a gyengébb értékű kincsekért még nem kell túl mélyre mennünk, de az igazán nagy falatok már jó messze vannak a biztonságos zónától. épségben hazajutni azért is fontos, mert egy 20 pontot érő korsó sör vár otthon, ami csak akkor a mienk ha kinccsel megpakolva érünk vissza.

img_2150.jpeg

Hahhh... a másik kalandort épp most pörkölte szénné ez a repülő gyík. Felettem szerencsére elsuhant csak. Még pár lépés...

ahogy a skillpontjainkból építgetjük a paklinkat igyekszünk arra törekedni, hogy a megvásárolt lapok, még ha nem is tudjuk milyen kombóban jönnek elő, de azért valamennyire együtt tudjanak működni. pár dolog amit figyelembe kell vennünk: legyenek olyan lapjaink amik skillpontokat adnak, hogy jobb és erősebb kártyákat vehessünk fel a piacról, legyen elég olyan lapunk amin bakancs van, különben egy helyben fogunk toporogni, márpedig itt haladni kell a kincs felé és még ennyire fontos, hogy haza is, és olyan kártyák is kellenek amin kard ikonok vannak, hogy meg tudjunk küzdeni útonálló szörnyekkel, különben amint áthaladunk rajtuk vesztünk egy értékes életerő pontot. 

Látom a falut, el sem hiszem, átkelek ezen a kis hídon és otthon is vagyooooo .... a fenébe hogy milyen vacak ez a pár korhadt deszka, és ezt nevezik a helyiek hídnak? majdnem a nyakam törtem. ez meg mi? ez a suhogás ismerős... áááááááááááááááááááá

eleinte a sárkány zsákjában van 28 semleges fekete kocka és játékosszámtól függően 2-3-4 kockákat húzunk ki. viszont amint megszerzünk kincseket ez a szám egyre feljebb megy növelve az esélyét annak hogy megsérüljünk. szerencsétlen esetben ha ki kell húznunk pld 4 kockát és az mind a mi szinünk az életerőnk már szinte a felére csökkent. ha pedig egy játékostársunk előbb befejezte a kalandot mint mi és visszaért a főhadiszállásra, akkor amint rákerülne a sor 6 kockát kell kiszednünk. mondanom sem kell ez elég hamar a végünket jelenti. játék közben direkt interakció nincs ajátékosok között. viszont nem ignorálhatjuk a pajtásainkat, figyelnünk kell hogyan haladnak, mert ha nem tartjuk a lépést a sárkány felfal.

 Ez egy szép színes post lesz. :) Clank! játékokból már van pár a piacon. Van fantasy témájú, van az űrben játszódó és ezekhez mind pár kieg. Amiről én itt írok a Legacy verzió. Ez is a fantasy téma felé hajlik, sokszor viccesen, kifigurázva az unalomig ismert kliséket. A játék nagyon egyszerű. Megtanítani 10 percbe telik. Még akár lightnak is mondhatjuk. Az a kevés mélysége ami van abból adódik, hogy a térképen is ügyesen kell haladnunk, a kártyákat is ésszel kell összeválogatnunk. Közben figyelve mit csinálnak a játékostársaink és latolgatva az esélyeinket, hogy meddig merészkedünk el. Ami viszont garantált, hogy jó szórakozás. Persze ha zavar a szerencse szerepe és inkább kedveled a gondolkodósabb összetettebb játékokat, akkor Lacerda vagy Rosenberg bácsi vár tárt karokkal, viszont ha szeretnél egy olyan játékot, ami élmény, tele van újdonságokkal, felfedezésekkel, akkor nem fogsz csalódni. 

Amit még megemlítenék, hogy a játék során sokszor meg kell állni, elolvasni apróbb történeteket, felragasztani matricákat. Alapból 10 kalandot tartalmaz a csomag. Ha elértetek a végére marad egy teljes értékű Clank! játékotok, amiben annyi tartalom van, mintha hozzácsaptatok volna 2 kieget is. Lesz sok olyan dolog amire nem derül fény és nem is fog, hacsak nem veszitek meg még egyszer és kezditek előről. Ami nem lesz olcsó mulatság, mivel 30 000 ft körül mérik. Megéri-e? Nekünk mindenképp megérte. 

Ha szeretitek a Slay the spire, Monster train féle játékokat, akkor jó eséllyel ez is tetszeni fog.

 img_2153.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fakockakesminik.blog.hu/api/trackback/id/tr9715806736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása